Informatie

Dorien Knockaert

UIT ETEN

Eettentjes, cafés en restaurants in alle toonaarden. Wat hen bindt, is dat ik ervan houd en dat dat gebaseerd is op recente bevindingen. Geef gerust je eigen tips in de commentaren, met wat typering erbij, dat helpt.

ANTWERPEN

22b
Dagdromen over ziekenhuiskantines: weinigen doen het. Maar stel u toch eens even de ziekenhuiskantine van uw dromen voor.
De mijne ziet er zo uit: beslist niet ziekenhuisachtig. Met veel gezond, huiselijk, betaalbaar eten. Goede koffie en thee (zonder cultus errond, meer als een vanzelfsprekendheid). Gratis kraantjeswater. Heel erg lieve, bescheiden uitbaters. Kranten. Wifi zonder gedoe. Een zachte akoestiek. Een beschut terras. Een aanbod en interieur dat zo goed is, dat ook buurtbewoners en flexwerkers er graag zitten. Zonder daarbij de boel zo hot of hip te maken dat de mensen van het ziekenhuis zich op hun ongemak voelen. Ze ziet er, met andere woorden, uit als 22b. Dat is helemaal geen ziekenhuiskantine, maar het ligt wel naast het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen.
Ik heb nog nooit met de mensen van 22b over hun zaak gepraat. Maar ik beeld me in dat het zo gegaan is: dat ze heel erg geïnspireerd waren door hippe eettentjes in Londen of Berlijn of LA, maar dat ze toen een tof pand vonden op een heel onhippe plek, namelijk naast het Sint-Vincentiusziekenhuis. En dat ze beseften: het moet niet zomaar het beste worden; het moet het beste worden voor deze plek.
Soms ga ik er gewoon even thee drinken na een doktersbezoek en soms fiets ik er speciaal naartoe om er een hele namiddag te werken, gewoon omdat ik er zo goed kan werken en zo graag het leven gadesla. Het is er altijd rustig, zelfs tijdens de lunch, wanneer veel ziekenhuispersoneel er snel iets komt afhalen of eten. Het is er rustig omdat mensen er rustig worden, denk ik.
Puur qua smaken ben ik er vooral fan van de soep (met lekker brood) en de thee (losse earl grey van Kusmi met echte melk en een stukje chewy speculaas). Maar er zijn ook broodjes, salades, een kleine saladbar, ovenschotels, pasta, wortelcake, brownies. Ruim vegetarisch en vegan aanbod; ook een beetje vis en vlees.
Sint-Vincentiusstraat 22b, Antwerpen. Maandag-vrijdag 8-20 uur.

Aahaar
Indiaas vegetarisch buffet voor 10 euro. Vriendelijk, authentiek, instant geluksgevoel met pikante pieken. Ik ga er soms in mijn eentje eten, dat doen wel meer vegetariërs of diamant-Indiërs uit de buurt. Vroeger was het er altijd heel rustig, maar sinds Aahaar stond te schitteren in de restaurantrubriek van De Standaard Magazine, is het niet overdreven om voor de avonden te reserveren.
Lange Herentalsestraat 23, Antwerpen, op wandelafstand van het Centraal Station. Dagelijks open voor het middag- en het avondeten.

Beni Falafel 
Lichtjes aftands ogende falafelbar met een gemengd publiek van onder meer joodse families, jonge mensen uit de buurt en dus ook mijn man en ik, die erg van de falafel en de sfeer houden. Soms ga ik er alleen eten na mijn werk: heel ontspannend. Je kunt er allerlei extra’s in je falafelbroodje laten steken, zoals warme groenten of zuurkool (of alles tegelijk, dat heet dan ‘falafel allerlei’, maar ik neem liever ‘falafel hummus’). Ik probeerde voorts al een heleboel andere dingen van de kaart, om te besluiten dat falafel de beste keuze is.
Lange Leemstraat 188, Antwerpen. Lange dagen open behalve op vrijdag, dan sluit Beni al om 14.30 uur. Zaterdag is sluitingsdag. Afhalen mogelijk.

Bun
Een van mijn favoriete adressen om ’s avonds met vrienden te tafelen. Reserveren is dan absoluut een vereiste en het mogen ook niet te veel vrienden tegelijk zijn, want Bun is piepklein: een lange eettoog en een paar tafels. Alles wordt gerund door één koppel; hij met Zeeuwse roots en zij met Vietnamese. De Vietnamese keuken zet de toon, met hier en daar een lokale toets, met lekkere wijnen en met oog voor degelijk geproduceerde ingrediënten. De kaart is beperkt en er staan niet altijd vegetarische hoofdgerechten op, maar wij vroegen ernaar en kregen heerlijke noedels met tofoe (echt veel meeslepender, frisser en krachtiger dan u denkt wanneer u ‘noedels met tofoe’ leest).
Sint-Jorispoort 22. Dinsdag-zaterdag 12-21u. De keuken is doorlopend open, tot 20u is geen enkele tafel gereserveerd. Na 20u zijn ze doorgaans allemaal al maanden op voorhand gereserveerd.

Chickpea
Als ik in het centrum van de stad ben voor boodschappen, dan is dit mijn favoriete lunchplek. Bij uitstek. Het begint ermee dat je kleine stukjes pitabrood krijgt en een schaaltje olijfolie met zaatar. Dan heb je keuze. Uit een heleboel hummusbordjes (hummus + iets erbij) en nog een paar andere gerechten. Ik neem graag de hummus met quinoafalafel. Er komt sowieso een kommetje tomaat-komkommersalade bij. Als we met z’n tweeën zijn, bestel ik ook een kommetje auberginesalade om te delen, maar dan hebben we eigenlijk al te veel. Alles is hier eenvoudig, alles staat hier op punt. De meeste opties zijn louter plantaardig, maar je kunt ook hummus met lamsvlees bestellen en ik herinner me iets met zalm. De sfeer is hartelijk, maar je moet soms heel lang op je eten wachten (ook echt als je alleen maar hummus en falafel bestelt). Momenteel huist Chickpea in een klein pand waar je beter niet met twaalf vrienden afspreekt. Maar binnenkort verhuist het. Ik ben benieuwd, maar hoop vooral dat het eten hetzelfde blijft.
Nu even gesloten wegens verhuizing, binnenkort Melkmarkt 25. Afhalen mogelijk.

Graanmarkt 13
Een klasserestaurant dat seizoensgroenten in de hoofdrol zet, met veel schwung. Daarvoor ga je. Voorts kun je hier sexy obers observeren en mensen die veel rijker zijn dan jij, of toch zeker een grotere villa hebben. De eerste keer dat ik er at, zat Astrid Bryan er met haar broer en een harem jonge vrouwen. Maar chef Seppe Nobels en zijn team laten zich daar allemaal niet door van de wijs brengen. Hun eten is heel puur, zonder gepats of zinloze modes. Ik ben ook fan van Nobels’ kookboeken.
Graanmarkt 13, dinsdag-zaterdag voor lunch en avondeten. Ter plekke kun je kiezen voor een vegetarische of niet-vegetarische versie van het dagmenu.

Lara Kookt Voor U
De vegetarische traiteurzaak/dagrestaurant van mijn broer en zijn vrienden. Ik ben er zo trots op. Elke dag behalve vegetarische ook veganistische opties, veel glutenvrije maaltijden, gezellige soep, lekkere drankjes. Als er koekjes zijn: prijs jezelf gelukkig en koop de hele voorraad op. Je kunt er eten of eten afhalen. Lara & co. verzorgen bovendien ook feesten en backstagecatering. Hun aanpak is doorgedreven ecologisch: de groenten komen rechtstreeks van bioboeren uit de streek, de verpakkingen zijn vooral herbruikbaar en anders biologisch afbreekbaar (je kunt uiteraard ook je eigen verpakking van thuis laten vullen).
Van Schoonbekestraat 158, 2018 Antwerpen. 03/265 70 58, 0472/972 677. Maandag – vrijdag 10-19u. Op zaterdag brunch. 

Mercado
De eerste keer dat ik Mercado bezocht, raakte ik gewoon in een roes. Totaal gecharmeerd door de gezellige lange gemeenschappelijke tafels, waar je zo makkelijk een praatje begint met een wildvreemde. Door het verrassende aanbod van de eetkraampjes die rond die tafels zijn geschikt. Door de versgebakken roti-broodjes uit het Maleisische kraam, met heerlijke linzen. Door de verfijnde, verwarmende misosoep die ik aan de chique eettoog van Kokkot kreeg (en die de lelijke Miele-reclame boven de toog deed vergeten). Door de dampende dimsum. Door de jonge, gedreven ondernemers die hun peer staan af te draaien om iets echt goeds te verkopen. Intussen prijs ik mij nog elke week gelukkig dat Antwerpen nu Mercado heeft. En ik hoop dat het nooit, nooit moet wijken voor een afgelikt shoppingcenter of een wokpaleis.
Alle dagen behalve dinsdag open vanaf 11 uur voor lunch, aperitief en avondeten.

Mika
Mika is het café van het Middelheimmuseum, een beeldenpark tussen de parken, mijn favoriete plek in Antwerpen. ’s Zomers zit ik er graag te aperitieven met een vriendin of koffie te drinken met een boek, want dan is Mika een zomerbar op het prachtige terras achter het Middelheimkasteel. ’s Winters zit ik er graag te werken, want dan neemt Mika zijn intrek in het kasteel zelf. (De reden waarom het dan een betere werkplek is, zit ‘m vooral in de stopcontacten, plus de opkomst is dan rustiger) De mensen zijn er lief, de muziek is er goed, de koffie en thee zijn oké, de broodjes en salades smaken me doorgaans heel goed, al zou ik er geen omweg voor maken als de plek in zijn geheel niet zo fijn zou zijn. Er zijn taarten van Tartes de Françoise waaronder een lekkere applecrumbletaart, maar daar ben ik mee gestopt (jawel jawel jawel).
Middelheimlaan, Antwerpen, in het kasteel van het openluchtmuseum. Open overdag; het sluitingsuur rekt een beetje mee met het lengen der dagen. Maandag gesloten. Enkel cash! Maar er is een geldautomaat op wandelafstand in de hal van het naburige Middelheimziekenhuis.

One Thai
Vriendelijke Thaise take-away in een wat suffe buurt in Merksem. Geen idee hoe authentiek het eten is, maar het smaakt me. Ik neem altijd de vegetarische groene curry met tofoe en dan nog een paar andere dingen om het feest compleet te maken. Maar die curry moet je hebben.
Kerkhofblommenstraat 4, Merksem, 03 644 46 26

Vina Clara14542774213_4c46d04007_o
Rustig en vriendelijk restaurant in een herenhuis tegenover het Te Boelaerpark in Borgerhout. De stijl is verzorgd maar tegelijk tijd- en pretentieloos, het eten komt daarbij verrassend creatief en fris uit de hoek. Wij vroegen al elke keer een vegetarische versie van het maandmenu en kregen telkens een reeksje oogstrelende composities van seizoensgroenten. We weten intussen twee dingen over de kok: a) hij bevoorraadt zich graag bij het biologische kruidenparadijs Sanguisorba en b) hij barbecuet graag groenten op een green egg en combineert het rokerige resultaat dan met frisse blaadjes en lekkere zuren. Bingo, bingo, bingo. Een leuk adres om iets te vieren of om op vrijdagavond resoluut voor verwennerij te gaan. Reken minstens 50 euro per persoon, want het wijnaanbod én de desserts zijn ook verleidelijk.
Karel De Preterlei 210, Borgerhout. In principe enkel op reservatie, maar wij reserveerden laatst een halfuur op voorhand en dat mocht ook.

Walvis
Mijn favoriete adres in de wijk Zurenborg. Ongecompliceerd stijlvol, met verzorgde, lichte lunches (wat er ’s avonds geserveerd wordt, weet ik nog niet zo goed). Ik koos tot nu toe altijd een van de open boterhammen en die kwam telkens met veel groenten (denk: bietjes, rucola; denk niet: berg ijsbergsnippers, wortelrasp). De losse thee wordt in zo’n vreselijke klemlepel gestoken, iets waar ik belachelijk slechtgezind van kan worden, in de mate dat mijn man al begint te panikeren wanneer hij zo’n lepel ziet. Maar bij Walvis onderga ik het minzaam, omdat al de rest zo goed is. Leuk klein terras. Ik wil er ook heel graag eens aperitieven.
Walvisstraat 1, Antwerpen

BRUSSEL

Pistolet Originalpistolet-original-bruxelles-9
Laat je niet afschrikken door het heel beperkte vegetarische aanbod: alles wat je hier bestelt, is lekker, dus de vleesloze optie ook. De hele zaak draait rond perfecte ambachtelijke pistolets en traditioneel beleg, met hier en daar een variatie of fantasietje. Mooi interieur, leuk terras, fijne buurt. Een fata morgana van een lunchplek.
Joseph Stevensstraat 24-26, Brussel (Zavel)

GENT

De Superette
Ik leerde De Superette pas goed kennen toen ik gevraagd werd om mee te werken aan het boek over deze bakkerij-met-restaurant. Goed kennen als in: ’s morgens om halfvijf met kleine oogjes toekijken hoe bakker Sarah Lemke in een reeks lenige bewegingen haar oven klaarmaakt en aan haar wonderlijke broden begint. Of als in: Sarahs recept voor zuurdesembrood volledig proberen te doorgronden en beheersen. Of als in: de schemerige, meditatieve ochtend zien overgaan in een levendige lunch en uiteindelijk een uitgelaten avondshift, met pizza’s in de houtoven. Mijn favoriet is Sarahs robuuste roggebrood met gekiemde granen, en de huisgemaakte soda van seizoensfruit: een friszure gefermenteerde limonade. ’s Zomers is er een fijn terras.
Guldenspoorstraat 29. Woensdag – zondag 9u-17u en 18u30-22u.

Eat Love Pizza
Pizza’s waar ik vaak aan terugdenk. Woonden ze maar in Antwerpen! Het hippe, wat donkere interieur is opgevrolijkt met tekeningen van Eva Mouton.
Eat Love Pizza, Ajuinlei 10a, Gent. Open 7/7. Pizza’s vanaf 10 euro.

LUIK

Les Cuistots
Dit is het soort restaurantje dat je elke stad toewenst – nee, elke buurt. Een sympathieke, ontspannen plek waar je kunt kiezen tussen een klein, een middelgroot en een groot bord met huisgemaakte mezze (Turkse hapjes), waar je kunt ontbijten of brunchen met Turkse inslag en waar je soms ook kunt dineren. Wij kozen er als lunch de middelgrote, vegetarische versie en daar werd ik niet alleen heel blij, maar ook heel verzadigd van. Voorts is dit geen plek om staatsgrepen te plannen of andere geheimen te bespreken, want je zit gezellig dicht opeen. Klein terras aan de straatkant.
Rue des Mineurs 4 (heel centraal in Luik).

ENKEL CATERING

Geert Groffen
Geert Groffen kookt lekker en hij probeert dat duurzaam te doen. Lees: hij kan heel goed vegetarisch koken, maar zegt niet per definitie nee tegen vis of vlees. Ik mocht al twee keer aanschuiven bij een etentje dat hij verzorgde, en was twee keer gecharmeerd. Lekker, deugddoend eten, leuk gepresenteerd, met veel gevoel voor het seizoen.
Thuisbasis: Rotselaar. Tel: 0498 10 45 78.

Njamelicious
Els Debremaeker woonde een tijdlang in China, was een tijdlang vegetariër en had ook een tijdlang een bloemenzaak. Het resultaat: een lichte groentekeuken met verrassende toetsen en veel kleurplezier, mooi gedekte tafels, oog voor detail.
Thuisbasis: Antwerpen. Tel: 0491 64 39 71.

Save

Save

Save

Reacties

35 Reacties

Post a comment
 1. februari 13, 2012

  Gent: Lekker Gec, enkel en alleen als Joost de kok van dienst is. Als hij daar nog werkt. Hopelijk, want het is de beste vegetarische kok die ik ken.

  • Luc #
   april 10, 2015

   aho! volkomen gelijk! hoe zou ’t nu met Joost zijn? en hoe is ’t met Marie tegenwoordig?

 2. mau_. #
  februari 13, 2012

  voor een overzicht van heel veel veggie en veggievriendelijke plekjes in België: http://www.evavzw.be/restaurants

  en voor hetzelfde wereldwijd: http://www.happycow.net

  Toen ik er was helaas gesloten, maar ik denk dat Lucky Leeks in Berlijn (Prenzlauer Berg) echt wel de moeite is om te checken.

 3. februari 14, 2012

  Lekker Gec aan het Sint-Pietersstation in Gent (naast de wereldwinkel) is inderdaad een aanrader! Vroeger vond ik de dagschotel een beetje te geitenwollensokken, maar tegenwoordig met hun buffetformule vind ik het echt wel goed!

  Verder ben ik ook fan van de Greenway in Gent, een vegetarisch fastfoodrestaurant met heerlijke burgers, wraps en een prijzen-winnende club sandwich.

  Tasty in Gent is een vegetarische hamburgerketen. Veel keuze en best lekker.

  Van Komkommertijd op de Reep in Gent ben ik persoonlijk minder fan (alweer het geitenwollensokkengedoe dat me tegensteekt), maar ik ken heel wat vegetarische fans van dit buffetrestaurant, dus misschien toch een vermelding waard.

 4. februari 16, 2012

  Heel veel vegetarische keuzemogelijkheden (maar ook vlees en vis) op een boot met zicht op de Ijzertoren in Diksmuide: http://www.waterenvuur.be
  Echt lekker!

 5. Bie #
  februari 21, 2012

  De afhaalschotels van Wakamé in Gent zijn niet allemaal vegetarisch, maar de meeste wel. Zeer lekker en zéér democratisch (en met een automaat als je honger hebt na half 7 ’s avonds). http://www.wakame.be

 6. de Hen #
  november 15, 2012

  Brussel: La Tsampa (109 rue de livourne, 1050 Elsene), Dolma (Chaussée d’Ixelles 329, 1050 Elsene)… reserveren is nodig!

  • Ann #
   juli 7, 2016

   Nog in Brussel (Elsene): Tan ! De lekkerste lasagne ooit. Voor die prijs mocht de portie iets groter zijn, dat wel.

 7. eva #
  januari 8, 2013

  Ik was eerlijk gezegd allerminst onder de indruk van de Loving Hut Express in Berchem, maar kan wél de broodjes aanraden die je vlakbij Berchem Station in Bakkerij Goeiemorgen (Statiestraat 169) tijdens de week rond het middaguur kan krijgen. Hun Hallo Tokyo (met zelfgemaakte sojaburger) is waanzinnig lekker!

 8. Tin #
  januari 14, 2013

  Brussel: Soul in de Rue de la Samaritaine (vlakbij de Zavel) is een heerlijk en gezellig restaurantje. gespecialiseerd in organisch, fusion keuken. Ze hebben er ook glutenvrije gerechten. Ik ga er graag.
  groeten, Tin

 9. februari 16, 2013

  Och! Ge hebt de broers (van Julienne) er ni tussenstaan? Niet jongeslaproof?
  En de comocomo in de Kammenstraat. Baskische tapa’s om met uw vingers te eten. De groene bordjes zijn de veggiebordjes. 🙂

  • Ann Meyts #
   juli 7, 2016

   De broers zou ik er ook niet bij zetten. De paar keer dat ik er gaan eten ben viel het tegen. Te hoge verwachtingen denk ik. Comocomo wil ik zeker proberen voor de 🙂 naam alleen al.

 10. februari 16, 2013

  Ha ja, de Broers, daar zou ik nog eens moeten gaan eten. Dat is geleden van lang voor mijn Jonge Slatijdperk. Ik heb er mooie herinneringen aan, maar de laatste keer dat ik er zat, vond ik vooral dat we als sardienen in een blik gepropt waren, tamelijk ongemakkelijk. Maar dat kan allang weer veranderd zijn.

 11. februari 16, 2013

  En de Lombardia in Antwerpen? Misschien wat te populair of te bekend maar zoooo lekker!

  • februari 16, 2013

   Ook allang niet meer geweest – het lag te dicht bij de vreselijke middelbare school waar ik ooit een interim deed. ‘k Zal mij over dat trauma zetten en eens gaan proeven.

 12. februari 28, 2013

  De levensboom in Hasselt, dan staat er ook iets Limburgs tussen. Jammer genoeg is dat ook het enige vegetarische restaurant dat ik ken in Limburg!

 13. Kathelyne Lippens #
  maart 27, 2013

  onze favoriete eettafel met eetwinkel ligt net buiten Brugge in Sint Michiels :Tête Pressée Koningin Astridlaan 100.
  3 keuzes vlees,vis en vegetarisch.Pieter Lonneville kookt voor je neus terwijl je aan de eettoog zit.
  Deelt op een zeer spontane manier zijn chefweetjes. Bijzonder sympathiek en origineel adresje.

 14. Dorien #
  april 14, 2013

  De Avalon is voor mij ook absoluut het beste vegetatisch restaurant van Gent. Jammer genoeg is t enkel op de middag open… Dus als je s avonds een keertje iets wil eten kan ik je de Multatuli warm aanbevelen. Veggie vriendelijk en een ongelofelijk gezellig interieur en terras. Voor lekker Thais kan ik je overigens de Witte Olifant aanbevelen.
  Groetjes
  Dorien (een andere)

  • december 30, 2014

   het is inderdaad heel lekker bij Avalon!

   • Luc #
    september 27, 2015

    Jammer genoeg sterk achteruitgegaan. Wat op het bord ligt, is van onvoorspelbare kwaliteit en de bediening is degoutant, soms zelfs onbestaande. Ik heb er jarenlang meermaals per week gegeten, maar nu ga ik er NOOIT meer. ☹

 15. Sarah #
  juni 28, 2014

  Er zijn ook wel een aantal lekkere opties in Leuven:

  – Lukemieke: vegetarisch restaurant waar je de keuze hebt uit een bord van de dag (met allerlei kleine gerechtjes) of een ovenschotel. Verder hebben ze nog soep, slaatjes, lekkere desserts en biowijn. ’t Is eenvoudige keuken, maar altijd heel lekker. En ze hebben een leuke tuintje als het mooi weer is.

  – Loving Hut: veganistisch restaurant (ook één uit die keten). De burger is inderdaad een aanrader. Ze hebben sinds kort ook een lunchbord. Je kan er ook veganistische kaas kopen.

  – Greenway: als het snel moet gaan. Heerlijke kaasburger (dat broodje alleen al, mmmm) en ook de Thaise curry is heerlijk (ook in kant-en-klare te vinden bij Delhaize).

 16. september 26, 2015

  Zeer interessante adresjes, sommige moeten zeker een plaatsje krijgen op MineCompanion.be waar je naast goede restaurants vooral je eigen food buddy kan vinden om samen de voetjes af en toe onder tafel te schuiven.

 17. Leen Claeys #
  oktober 12, 2015

  Waw, zo te zien nog veel plaatsten om eens lekker te gaan eten. Eentje die ik nog niet hierbij heb zien staan is De Postelein in Waregem.
  Volledig bio-restaurant, met vegetarische dagschotels en in het weekend ook suggestie menu, bieden ook vlees aan. Iedere dag een gevarieerd bord met heerlijke smaken. Hebben ook heerlijk glutenvrije gebak. De uitbaatster is een warme lieve mevrouw die ook voedingsadvies geeft, en als je geluk hebt kun je nog genieten van haar zalig zangtalent.

 18. augustus 30, 2016

  Hoi, ik zie dat wij zelf niet in deze lijst vermeld staan, dus bij deze alvast heel erg welkom om ons te ontdekken. Vanaf oktober 2016 zijn we open van maandag tot vrijdag (en dus gesloten in weekends en op feestdagen). Elk seizoen verandert ons menu compleet. Dit najaar vervangen we alle vegetarische opties (de helft van de kaart), door vegan opties! Maar ook vlees- en viseters kunnen uit de andere helft van de kaart kiezen. De dessertjes probeer ik vanaf oktober zoveel mogelijk gluten- en lactosevrij samen te stellen (en uiteraard ook vegan).
  Misschien niet onbelangrijk om ons te vinden >>> #food, Oude Burg 30, 8000 Brugge. Alle info op de site: http://www.hashtagfood.be of via fb.com/foodbrugge! Culinaire groetjes!

  • december 5, 2016

   Dag Dave, ik had al een schitterende review gelezen over jullie. Bij Bruges Vegan denk ik. Ik ben van Brugge, dus misschien dat ik er net wat sneller raak dan Dorien 🙂

 19. Inge #
  december 4, 2016

  in antwerpen vind ik Native (munststraat) nog steeds ongeëvenaard …
  Dan hebt ge bites and wines (Oude Beurs),macrobiotisch, simpel, en wat trage bediening maar wel ok in zijn eenvoud- binnenkort Simones Kitchen (weet al zo dat dat goed gaat zijn- breughelstraat) en de nieuwe versie van Rosenobel met dat buffet heb ik nog niet uitgeprobeerd (de vorige versie kon me niet zo blij maken)

 20. Line #
  december 5, 2016

  Native in Antwerpen mag inderdaad niet ontbreken op dit lijstje! Verder vind ik Caravan op het Eilandje ook een grote aanrader! Ook Bazaar in Berchem heeft altijd voldoende vegetarische opties. En Brutal in Borgerhout vind ik ook top!

 21. december 5, 2016

  Tof! Ooit voor Goed Gevoel een stuk gebracht waar iedereen mee kan aanschuiven. Veggies, maar ook vlees- en viseters. Iedereen blij 🙂
  Mijn selectie:
  West-Vlaanderen: Manoir Ogygia, Tête Pressée Table d’Amis en Gastrobar Gust, Limburg: De Klappoel, Magie in Magis en Bistro Bis en Restaurant Preuverie: aangename keuzestress. Vlaams Brabant: AUB-SVP, G spud: lichte aardappellunch en Silo’s. Antwerpen: Graanmarkt 13, Potiron en Schnitzel. Oost-Vlaanderen: Het Lepelblad, ’t Vijfde Seizoen en Romain Roquette.

  En dan kan ik persoonlijk ook nog heel erg de veggie sushi van Zushi aanbevelen (review op mijn blog: http://deluievegetarier.com/sushivanzushi/)
  En in Brugge: de Reliva!

  Groetjes,

 22. mario de wilde #
  januari 11, 2017

  Ik heb een uitnodiging voor een belangrijke persconferentie. Is het mogelijk om je e-mailadres te bezorgen?
  Groetjes en dank
  Mario de Wilde

 23. Gil Marien #
  februari 28, 2017

  Ik doe nu voor de vierde keer mee, 40 dagen zonder vlees(mij geen probleem overigens)geen alcohol(evenmin een probleem) en 40 dagen zonder suiker,EEN GROOT PROBLEEM gezien ik een professionele snoeper ben.
  Ik heb het vier keer zonder één dag vals te spelen vol gehouden doch wat zijn de vervangers voor deze suikerloze zware opoffering.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Uit Eten Zonder Vlees « Jonge Sla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS