Info

Dorien Knockaert

Thuiskomen_cover

‘Een boek over de kunst sober te koken’, zo kondigde ik een klein jaar geleden Thuiskomen aan. Later omschreef ik het als ‘een boek waarvan je beter leert koken’, ‘een kookboek voor introverte mensen’, ‘een onderzoek naar wat er in de keuken precies gebeurt’, ‘een bouwdoos voor doordeweeks koken’ of gewoon ‘het kookboek dat ik zelf nodig had’. Soms ook weleens als ‘aargh, dat boek, zucht’.

Thuiskomen_interior_p26-27Intussen ging Thuiskomen een beetje zijn eigen leven leiden, maar is het toch het boek geworden dat ik wou maken, met sterke foto’s van Ivan Put en een trefzekere vormgeving van Sarah Schrauwen. Wat ben ik dankbaar om met zulke vakmensen te kunnen werken.

Thuiskomen_interior_p122-123
De drukker is er nu mee bezig, en vanaf half oktober is het overal te koop. Als je ongeduldig bent, heb ik goed nieuws: je kunt nu al een exemplaar bestellen bij mij; dan zal je in oktober bij de eersten zijn om een gesigneerd, kraakvers boek te kunnen strelen. Thuiskomen zal 29,95 euro kosten. Als ik het boek naar je thuis opstuur, betaal je 5 euro extra voor de verzending. Haal je het op in je plaatselijke postkantoor, dan is dat maar 4 euro. Bestellen kan via dorienknockaert@hotmail.com (soms moet je enkele dagen wachten op een antwoord, want ik ben mijn eigen assistent).
Een optie met minder administratie en meer gezelligheid is dat je woensdag 25 oktober vrijhoudt, want dan signeer ik mijn boek in de namiddag bij Starfish & Coffee in Antwerpen en vervolgens in boekhandel Boekarest in Leuven. Dat doe ik samen met Sarah Devos, die een prachtig bosboek heeft gemaakt, en met Kim Leysen, die een allercharmantst familiekookboek schreef. Daarna volgen er workshops en lezingen op diverse plekken in Vlaanderen – meer details volgen.

Thuiskomen_interior_p148-149

Thuiskomen_interior_p70-71

Thuiskomen_interior_p166-167

Thuiskomen_interior_p98-99

Grote dank aan al wie dit boek hielp waar te maken, me aanmoedigde, feedback gaf, luisterde naar mijn gezucht of verdroeg dat ik soms in een paar schrijfweken verdween als in een diep zwart gat. Ik zat mijn rijstkooktechnieken te perfectioneren, vinaigrettes te bewonderen, te mijmeren over eieren of het juiste woord te zoeken voor de superkracht van een citroen. Ik put daar geluk uit, en hoop voor jullie hetzelfde.

Reacties

10 Reacties

Post a comment
 1. september 14, 2017

  Geweldig, ik kijk er naar uit! Toevallig ook een passage in Brussel op de planning?

 2. els #
  september 15, 2017

  Oooh, dat lijkt mij nu echt eens een boek voor mij.

 3. september 15, 2017

  dit gaat meteen op mijn verjaardagsverlanglijstje!
  (nochtans koop ik geen kookboeken meer, omdat ik ze zelden gebruik, maar deze wordt een grote uitzondering, heel zeker)

 4. Nadine #
  september 15, 2017

  Zo lyrisch, zo mooi…. dat je er stil van wordt!
  Zo’n krachtige en tegelijkertijd zo’n tedere, zachte taal… hoe doe je dat toch???
  een zee van kusjes voor jou!

 5. september 21, 2017

  Benieuwd! Dat wordt een boeiend najaar, kookboekgewijs!

 6. Christine #
  oktober 29, 2017

  je boek inspireert me geweldig. Al veel geëxperimenteerd de laatste dagen…… en lekker

 7. Kristel #
  november 17, 2017

  Beste Dorien, je hebt een mooi boek geschreven. In alle betekenissen van het woord mooi. En hoewel ik pas in het hoofdstuk rijst ben beland, voel ik me wel al helemaal thuis in de geruststellende omgeving die je in je kookboek hebt gecreëerd. Thuiskomen is in een gejaagde wereld vaak moeilijk en betekent voor mij ook zelfzorg en evenwicht. Even mijn tijd nemen om in je boek te lezen past daar dan ook helemaal in en helpt me om op kookvlak de juiste keuzes te maken. Groetjes en succes!

Trackbacks & Pingbacks

 1. Overschot | En ze leefden nog groen en gelukkig
 2. Boekrecensie: Thuiskomen | Lauriekoek
 3. #61 ‘Wat krijgen we nù weer?’ Mijn lijstje met topcadeaus. – Zondag Bosdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS