Informatie

Dorien Knockaert

droomdroom

koolrabiVoor de Nacht van De Standaard, nu zaterdag in De Singel in Antwerpen, werd ik gevraagd om mijn droomdiner ineen te steken. Ik ben daar niet excentriek in, integendeel. Lekker, licht eten, wijn met karakter, een rustige plek; lieve, inspirerende mensen. Dat is mijn droomdiner.
Dus vroeg ik Nicolas Decloedtdíé Nicolas – om te komen koken. Ik denk dat ik niemand anders ken die zo verfijnd vegetarisch kookt als hij. En ik wil het hele menu nog niet verklappen, maar er staan zaken op als koolrabi gebakken op de plancha, crème van geitenkaas, rode bessen en klaverzuringblaadjes.

brunoMijn collega Bruno Vanspauwen koos er ecologisch geproduceerde wijnen bij en komt daar een woordje uitleg bij geven.

21267745065_1eb4de29ba_zDries Delanote van de overweldigend mooie en wilde groenteboerderij Monde des Mille Couleurs komt over zijn werk en zijn planten vertellen. Tobias Leenaert zal hopelijk vertellen over de inspirerende weg die hij aflegde als vegetarisch activist. De Gentse stadsecoloog Geert Heyneman, mijn plukmentor, geeft een introductie tot de bermgastronomie. En mijn bovennatuurlijk geletterde collega Kathy Mathys leest bij het dessert literaire fragmenten over smaak voor. Af en toe maken we het stil voor een stukje film.

Dat is mijn droomdiner. En dat mag ik nu zaterdag houden, in de prachtige Studio Top van De Singel, bijgestaan door mijn droomcollega’s Eva Berghmans en Barbara Serulus, die alles mee in goede banen zullen leiden.
Iedereen is welkom om mee te eten, luisteren, kijken, praten. De plaatsen zijn wel beperkt tot 40 eters, want we willen allemaal aan één tafel. Helaas vergt het daardoor wat inspanning en een goede timing om een plekje te bemachtigen. Iets meer gedoe dan het er in mijn droomachtigste dromen aan toe gaat.
Wat moet je doen?
A) Eerst een ticket kopen voor De Nacht van De Standaard. Dat kost 25 euro voor abonnees en 30 euro voor niet-abonnees.
B) Surfen naar http://www.standaard.be/droomdiner en je daar inschrijven voor het diner. Daar moet je niet voor bijbetalen, het zit inbegrepen in de ticketprijs.
Je moet dus op voorhand al een ticket hebben om je te kunnen inschrijven (jou alleen of jou en een maatje, die ook een ticket heeft). Dat ticket geldt voor de hele Nacht van De Standaard, waar mijn schitterende collega’s samen met enkele heerlijke artiesten nog een heleboel andere fijne dingen zullen doen.

Reacties

One Comment

Post a comment
  1. september 9, 2015

    Hmm, het droomdiner leek me geweldig, maar o.a. het omslachtige schrikte me wat af. Wie weet organiseer je nog eens zo iets waarbij het wat kansrijker is om erbij te kunnen? 🙂 Ik had trouwens gehoopt dat je zelf zou koken… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS