Informatie

Dorien Knockaert

Schermafbeelding 2013-07-09 om 22.17.07

Koekjeshemel, zo heette het eerste bericht dat ooit verscheen op deze website. Dat was drie jaar geleden. Omdat ik een uitlaatklep wou voor mijn grote keukengevoelens, had ik een weblog gemaakt en Jonge Sla genoemd. Fijne uren en ontmoetingen volgden, zo gaat dat.
Maar intussen is er veel veranderd.
Ik ging voltijds schrijven voor de krant en kreeg daar zelfs een keukenrubriek (eeuwige dank). Ik begon boeken te schrijven (de koekjes uit de hemel belandden in mijn boek Goed Eten, de foto hierboven ook, hij is van Ivan Put). Ik kookte een tijd voor tv. Ik maakte een facebookpagina aan voor Jonge Sla, waarop soms boeiende discussies ontstaan. Ik gaf workshops. Sinterklaas bleef maar uitlaatkleppen brengen.
Het verklaart waarom ik al drie maanden niets meer schreef op deze plek. Zoveel verhalen en recepten hadden al een andere bestemming. Ook is mijn keuken niet meer die koekjeshemel van destijds. Ze is mijn werkterrein geworden. En mezelf zou ik allang geen pseudoniem meer toekennen dat met ‘jonge’ begint.
Het verhaal heeft een andere wending genomen. Ik ben geen goddelijke huisvrouw geworden, maar een culinair journalist.
Jonge Sla blijft in zijn archieven een receptenschriftje. Maar vanaf nu wordt het mijn notitieboek. Berichten uit mijn werkdag, kooknotities, ezelsoren. En af en toe een weekendtrip naar de koekjeshemel.

Reacties

7 Reacties

Post a comment
 1. juli 9, 2013

  Ja ja ja! Ook leuk! Maar wel door blijven bloggen hoor!
  (trouwens, ik kocht Goed Eten tijdens een weekendje Brussel. De verdubbelde treinreistijd terug naar Nederland was plots niet meer zo héel vervelend 🙂

 2. chrisje #
  juli 10, 2013

  Kijk al uit naar die verandering. Kan niet anders dan goed zijn 🙂
  Ik volg met veel smaak al je artikels in De Standaard.

 3. Josine Van Dyck #
  juli 10, 2013

  Dorien,we volgen je natuurlijk ook op andere terreinen.Je artikels in DS zijn echt verfrissend!Maar we kochten ook je boek en verwachten nog veel van je blog!
  Josine

 4. juli 10, 2013

  Benieuwd!

 5. juli 11, 2013

  Ha de aanhouder wint! Regelmatig blijven langskomen en eindelijk nieuw leven. Veel tijd gewenst om te krabbelen in je notitieboekje! Ik ben benieuwd…

 6. juli 16, 2013

  kooknotities, ezelsoren – klinkt alsof het hier nóg interessanter gaat worden. Ik ben ook benieuwd!

 7. juli 26, 2013

  Ha, goed plan! Ik was even bang dat die lekkere recepten waren verdwenen, aiai. Gelukkig blijven de archieven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS