Informatie

Dorien Knockaert

Sommige dingen zijn te leuk om zomaar even op Facebook te zetten. Dus zet ik ze hier.
– Neem nu deze fotoreportage bij de kruidenkwekerij Sanguisorba, van de hand van Bart Kiggen. Naar het schijnt ben ik weliswaar niet al te kritisch als het over tuinfoto’s, tuinboeken en andere tuindingen gaat en dat komt dan waarschijnlijk omdat ik dertien jaar zonder tuin heb geleefd, waardoor zich een onstilbare honger naar tuingevoel in mij heeft gevormd. Bij de foto’s staat ook een interview met de kruidenkweker en die zegt: ‘We maken geen onderscheid tussen kruid en onkruid, want in het woord onkruid zit het woordje ‘on’ en dat zou betekenen dat er zoiets als een plastieken plant zou groeien.’
– Mijn idool Tamar Adler heeft weer een artikel geschreven: A Recipe is not Always the Place to Begin. Over een restjesworkshop die ze onlangs gaf. Inspirerend. Met onder meer deze leuke beeldspraak:

I do not dislike recipes. They can be wonderful things. They are very good, for example, when you know that the only thing that you want tonight is paella. Then, you need a certain kind of rice and instructions not to stir, and other specifics. But you do not always want paella. Sometimes you just want a good meal, to end up satisfied and happy, and not devote too much time or money to it. Then, recipes can be sort of like maps that demand you travel to a different location before you start your journey, then show you only a single route.

– De mensen van het toch wel bijzondere lifestylemagazine Kinfolk hebben een filmpje gemaakt dat bewijst dat kook-tv ook anders kan. Zoals wel meer dingen van Kinfolk vind ik het een beetje te geësthetiseerd, maar toch ook interessant en inspirerend. Kinfolk is een kunstig blad over ‘small gatherings’ en andere dingen die het leven aangenamer maken. Het wil een feestgevoel uitdragen dat ‘simpel, ongecompliceerd en minder geforceerd’ is. Om niks te forceren zien die mensen op de foto’s er altijd verdacht goed uit, denk ik op mijn zwakkere momenten. Maar eigenlijk apprecieer ik het wel dat ze zich een beetje uitsloven. En met die positieve noot eindigen we dit eerste Goei Werk Bulletin.

Reacties

2 Reacties

Post a comment
  1. Tatine #
    juli 14, 2012

    Allemaal heel goei werk. en Tamar Adler kan het ook zo mooi vertellen he.

  2. juli 19, 2012

    Heel leuk! Denk dat je deze serie van The Selby ook wel leuk vind?
    http://theselby.com/7_21_10_AnnieEagleSt/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS