Informatie

Dorien Knockaert

Wel onpraktisch dat ik vorig jaar niks heb geschreven over ons grote clanweekend in de Ardennen, want dan had ik dat dit jaar gewoon kunnen recycleren. Het weekend is immers elk jaar hetzelfde, of toch in de mate dat we dat in de hand hebben. En genieten dat wij daarvan doen.
Vlaai uit Kwaadmechelen op vrijdagavond. Grote wandeling op zaterdag, waarin we altijd een klein beetje verloren lopen. Barbecue. Bosspel voor de kinderen op zondagochtend. Rummikub, paprikachips en Fixkes. Croque-monsieurs op zondagavond. En tussendoor klinken we op allerlei verjaardagen met cava, die minstens vier mensen dan cavia noemen. Lachen! Echt waar.

Het zijn dijken van zekerheden. Daartussen stroomt alles natuurlijk gewoon door. Kinderen met gouden hartjes en groeipijnen. Spieren die verstrammen. Jobs die meevallen en jobs die tegenvallen. Ziekenhuisverhalen. De mannen die zich niet meer bezatten, maar op zondagmorgen gaan mountainbiken met zeemvellen op hun billen.
Dat we ouder worden. En dat we dat vieren, maar toch.

Bij de cava maakten we toastjes, van een oud stokbrood.

Toastjes met tomatentapenade
Voor ca. 20 toastjes:
1 stokbrood
olijfolie, peper, zout
200 g gemarineerde tomaatjes (halfgedroogde)
100 g gedroogde tomaatjes
1 klein teentje knoflook
3 el pijnboompitten
Enkele takjes basilicum

1 Hak de tomaatjes met de knoflook en wat olie in een keukenmachine tot een tapenade. Roer er de pijnboompitten door en breng op smaak met peper, zout en misschien nog wat olijfolie.
2 Snijd het stokbrood in schijfjes van ongeveer 1,5 cm dik. Bestrijk ze met olijfolie (beide kanten) en strooi er een beetje peper en zout op. Rooster ze in een heel hete oven, grillpan of paninigrill (dat laatste gaat het best, vind ik). Ze moeten een krokante buitenkant hebben, maar binnenin nog mals zijn.
3 Besmeer de toastjes met tapenade en snipper er wat basilicum over.

Reacties

One Comment

Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Bonenpuree met alles erop en eraan « Jonge Sla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS